Valpträff-12

I dag har vi haft valpträff för Ådi och Tess valpar som nu hunnit bli 8 månader  

Helt underbart o se gården fyllas av massa gulisar till labbar:) 

Efter lite försiktigt hälsande som ledde till mycket bus med alla i trädgården, så gick vi till skogs för att prova på viltspår.

IMG_2248

IMG_2279Asta

Alla valparna spårade bra, för några helt nytt och några hade provat nån gång innan. Men glädjen över att spåra som både Tess och Ådi har ser jag har nedärvts:) 

IMG_2271Ziita med Ester i bakgrunden

IMG_2268Malla 

Efter att tillbringat ett par timmar i skogen så avnjöt vi lite smörgåstårta i trädgården och hundarna fick fortsätta busa. 

Ett jätte Tack till mina valpköpare! För att ni kom och tar så väl hand om era vovvar! 


Utställning i Lidköping

077 (2)

Vilken fantastisk dag jag hade med mina goa hundar i Lidköping den 6 maj. Ester gick och blev BIR valp och Ziita fick en fin 3:e placering bland tikarna. Jag stannade kvar till finaltävlingarna men där åkte vi ut ihop med ca 25 andra   Ester skötte sig iaf finfint när hon sprang in i finalringen:) 

Goe Ådi fick äntligen ett excellent och vann öppenklassen för hanar. Tyvärr valde han för dagen att ha sin svans rakt upp, därav inget CK  Attans för ingen annan hane fick ck, så inget hancert......

Vi är iaf supernöjda och taggade för sommarens utställningar  

Den 16 juni så arrangerar vi i Labrador Skaraborg vår utställning i Skara. Så passa på att anmäla er! 

Den 17 juni, dagen efter vår utställning åker jag till Gränna. SSRK utställning och tar då med valparna och Milou. Spännande, blir Milous första utställning efter valparna och den första i öppenklass:) 

Har oxå fått in lite anmälningar till valpträffen den 2/6, så räkna med att den blir av  Ska bli superkul och träffa små valpisarna igen! (inte så små längre förresten) 

Ha nu en riktigt skön långhelg!! 

080

IMG_2162

IMG_2153


April slut

Nu har snart även april månad tagit slut, tiden bara flyger iväg. Jag har nu bara fem veckor kvar till min semester   Skönt! 

Maj månad bjuder på en massa aktiviteter. Börjar den 1/5 med att hålla ringträning för labbarna i Labrador Skaraborg, plats är karstorps fritidsområde. Välkomna!

12-13/5 ska jag hålla en viltspår grundutbildning och helgen efter ska jag få papper på att jag är viltspårs instruktör, då jag ska gå denna utbildning på Skövde hundskola. 

Där emellan lite andra kurser som prova på kurs och inkallning. Så ska jag ju hinna med mitt vanliga ambulansjobb oxå   men det är knappt... Så när ledigheten kommer är den efterlängtad. 

Min semester inleds med valpträff för mina små valpisar som nu hunnit bli sju månader   den 2/6. Inbjudan är utskickad och vore kul om vi blev ett gäng. På schemat står viltspår, mat och umgänge:) 

Med vovvarna hemma knallar det på som det brukar, alla vuxna tikar har nu löpt så Ådi får vila upp sig ett tag:) 

Nästa helg åker vi till Lidköping på utställning, jag, Ådi och små valpisarna, spännande. 


Utställning Sätila

Igår var vi på utställning, SSRK i Sätila. Domare  Tord Lundborg. Fick jättefin kritik på mina valpar, Ester vann valpklass 2 tikar och Ziita kom tvåa. Dock inga hederspris men är nöjd ändå. Domaren var oxå lite snål med både hp och ck visade det sig sedan:) Jättenöjd med hur bra mina små tjejer klarade av dagen Tack! oxå till Catarina som var med och hjälpte mig!

Tess fick äntligen ett excellent i öppenklassen, så jätteskönt. Var sedan 10 stycken tikar i konkurrensen och då åkte vi ut, men supernöjd:)

Mycket roligt var det oxå att min valpköpare Camilla från Göteborg med Malla kom och hälsade på oss, sin mamma och sina systrar

Idag har vi haft planeringsarbete inför Labradormästerskapet som vi anordnar i augusti. Ska bli riktigt roligt!


Fredagen den 13e

Ja otursdatum, men än så länge har inget ovanligt hänt iaf:)

Det är idag tre veckor sedan som vår Tjabo gick bort, jag fattar faktiskt inte vart tiden tar vägen. Det sägs ju att tiden läker alla sår och jag vet ju med all livserfarenhet att det gör så, men oj vad tungt det är fortfarande.

Saknar dig så min brune vän

Tjabo

I morgon åker jag och tre av mina tjejer på utställning, SSRK Sätila. Domare Tord Lundborg. Ska bli jätteskoj. Labricas Written In The Stars och Labricas White Light Moment är anmälda i valpklass 2. För Ziita blir det andra utställningen och för Tess blir de premiär. Spännande och se hur det går för mina valpisar.

Mamma Tess till valparna är också anmäld till öppenklassen tikar, skulle vara så roligt om det gick bra för henne nu. Hon är i fin form igen efter valpningen

I helgen blir det åter planering för Labradormästerskapet som vi i Labrador Skaraborg är med och planerar. Tid är 17-18 Augusti och platsen är Backamo i Ljungskile. Så finns intresse att vara med eller se ett stort gäng duktiga labradorer i jakt och utställning så boka in den helgen!


Sov Gott Min Älskade Vän!!

034  Tjabo 8/1 2008- 23/3 2012 

458       

Det är med en stor sorg och tomhet som jag tagit bort min älskade träningskompis och vän! 

Du har varit den störste kämpen efter olyckan som hände i somras, men nu gick det inte längre. 

Å jag saknar dig Brownie eller allas Tjabo Labo! 

Du fattas mig!! Glömmer dig aldrig! 


Utställning Mjölby

Idag har vi varit på utställning i Mjölby, SSRK. 

Med i bagaget var Ådi och Ziita. Detta var Ziitas första utställning och hon fixade denna med bravur. Var lite läskigt med alla ljud och hundar överallt emellanåt   inne i ringen fixade hon det galant. 

Ådi fick ett Very Good i öppenklassen för hanar med fin kritik, så är nöjd. Domare: Tord Lundborg

Ziita fick en andraplacering i valpklass 1   Domare: Kirsi Nieminen, med kritiken: 

"Utmärkt typ. Fina proportioner, bra huvud men borde ha mera stop. Bra hals och överlinje, djup bröstkorg och bra kropp. Välvinklad, kraftig benstomme. Parallella rörelser, trevligt temperament. Välvisad" 

Så är supernöjd med henne   


Hundpsyklog

  Yippie, hela helgen har varit tentamens helg i utbildningen till problemhundskonsult. 

Jag är godkänd med råge och det känns verkligen superkul:)

Började i fredags med en mastig tenta på ca 20 sidor om allt som vi gått igenom, sedan i maj.

Lördag och söndag har vi på bästa sätt fått ta hand om ett problemhundsekipage, Jag fick en äldre hane med ljudrädsla, otroligt intressant har det varit. Att jag sen fick mvg på uppgiften är ju kanon   

Nästa helg ska vi på utställning. Till Mjölby styr vi och med i bagaget är Ådi och Ziita. Ska bli så spännande att ställa Ziita  

På tisdag kör jag igång en grundkurs på skövde hundskola och har ju oxå valpkursen som startade nu i veckan. 

Ska försöka och uppdatera med lite nya bilder, valpbilder o så, för varett tag sen. Men har varit mkt på agendan:) 


Såld

Nu är min siste lille kille såld. Han flyttade idag till Aneby utanför jönköping. 

Lycka till med lillkillen! :) 


God fortsättning!

God fortsättning och Ett Riktigt Gott Nytt År! önskar jag alla jag känner och mina valpköpare de klart:) 

Tiden går som vanligt väldigt fort! Har varit en del jobb för mig i julhelgen men är ledig mycket nu i dagarna emellan. Så nu tränas de valp för fullt här. de är så duktiga, kan redan sitt på kommando:) Har ju vår lilla Ziita och även Glitter, hanen som fortfarande finns till salu. Har varit en del intressenter men jag väntar fortfarande på det bästa stället för min lille kille och där magkänslan känns rätt. Så vet du/ni ngn som är intresserad av en gul lovande valp hör av er! 

Nästa vecka åker vi till My Dog jag o Ådi. Ska bli jättekul, har inte varit på utställning sen i augusti:) 

Riktigt roligt och spännande att jag även har tikar på gång för ev. parning med Ådi. Ja, han är ju en helt underbar kille:) 

I slutet av januari börjar Ziita på valpkurs på Skövde hundskola och i februari tar vi första steget in i utställningsringen i Mjölby, spännande! 


«september 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Tråkig start på nya året
2017 nytt år
Sensommar
Mars månad
Födelsedag och valpar
Tess o Winnies kull två år
Maj månad
Utställning moheda
Nytt år 2015
Valpleverans

Senast kommenterade
Tess o Winnies kull två år
Juli
Valpar tre veckor
Valparna snart två veckor
Maj
Valpning
Valparna 5v i morrn
13/10
Tjabo

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011