Februari

Nu börjar det bli ljusare ute och när solen tittar fram så är det inte svårt att få vårkänslor:) Återigen har vi ingen snö, har inte varit mycket av det den här vintern, men gör inte så mkt. Fördelen är att vi nu åter kan träna apportering igen:) Jag och Ziita kommer att anmäla oss till Labrador Skaraborgs jaktlek den 4/5.

Vi har varit på lite utställningar, dels i Kumla och dels i Mjölby. Det har gått bra för mina vovvar och jag är så nöjd över Soldes alla placeringar med Hp i valpklass  Nästa gång om ett par veckor åker vi till Moheda, då blir det första gången i officiell klass, juniorklass, för henne. Spännande:)

image

image

Även för Ådi går det bra på utställning, väntar nu bara på nästa ck, det skulle vara så kul:)

image


Vinter

Äntligen har vi fått snö här i Skövde, ngt som uppskattas av både oss och djuren. Allt blir lite renare:)

image

Efter promenaden med mycket bus kan detta vara skönt:)

image


Nytt år

Nu är det januari 2014, nytt år, nya möjligheter

Här har vi startat med en rivstart. Julen firades i hemmets lugna rå med familjen. Den 28/12 i mellandagarna så var vi på Skaraborgs Kennelklubbs inofficiella utställning i Tibro. Gick bra för mina hundar, Solde 2a i valpklass med Hp, Tess 3a i öppenklassen, Ådi vann sin klass, bästa hane och slutade med BIR  Mina duktiga hundar.

Nu i helgen har vi tillbringat tre dagar i Göteborg på My Dog. Lördagen tillbringades som ringsekreterare i schnauzer ringen. Söndagen så ställde jag ut Solde, som blev BIR valp:) så jättekul, duktiga hund:) Igår måndag så var jag åter ringsekreterar aspirant, nu i schäfer ringen, det var en riktig upplevelse. Nu är det två aspiranter kvar sen är jag färdig ringsekreterare.


Snart Jul

Idag är det Lucia och julen närmar sig med stormsteg:) En härlig tid tycker jag och för några dagar sedan hade vi det riktigt vitt och fint här. Snön kom i år i massor ihop med en storm, så det ställde till det ordentligt. När allt äntligen var avskottat så började det smälta bort och vi har det nu åter grönt igen   Både jag och speciellt hundarna hade velat ha snö ett tag till.

image

Här står lilla Solde, för en gång skull stilla, när vi försöker ta kort. Hon verkligen älskade när den första snön hon sett kom:)

I slutet av november åkte jag och min kompis Jane till Labradorklubbens inofficiella utställning i Moheda. Jane hade med sin Amra och jag hade med mig Ådi, Ester och Solde. Vi hade en härlig dag med utställning och fika med glögg och pepparkakor. Solde vann sin valpklass2, dock inget hp så vi gick inte vidare. Ådi kom trea i en ganska stor öppenklass hanar. Ester ställdes i öppenklass tikar, en stor sådan och blev oplacerad, men här kom Ambra på en fin tredjeplats:) Så vi åkte hem nöjda och glada.

 

image

Lilla Solde i Moheda, hon sköter sig finfint på utställning:)

Nu ska vi ha en lugn period fram till jul och fixa och dona hemma sen i mellandagarna blir det lite utställning igen:) först skaraborgs kennelklubbs inofficiella utställning i Tibro den 28/12 där, Solde, Tess och Ådi är anmälda. Sen åker jag och Solde till My Dog i januari:)

Vill Önska Alla vänner, valpköpare och alla jag känner

EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

images


November

Tiden går som vanligt väldigt fort här hos oss och mycket händer 

Den 3/11 åkte jag och Ådi till Växjö på utställning. Han fick ett excellent i öppen klass hanar samt en fjärdeplacering i konkurrensen   Fin kille! Stort Tack till min valpköpare Lena Eklöf som kom och gjorde oss sällskap. Nästa gång vill vi se dig och Tina i ringen oxå:) 

Nu på söndag den 24/11 åker jag, Solde, Ådi och Ester på inofficiell utställning i Moheda. 

Härom dagen var jag ute med ett gäng och körde lite viltspår, något som uppskattades. Tom av lilla Isolde som förut spårat ca tre ggr. Nu tog hon an spåret som hon aldrig gjort annat och riktigt flög i väg:) När sen klöven hittades så var det svårt att hitta en lyckligare hund. 

image

image

Även Ziita gick sitt spår perfekt idag: 

image

Det har snart gått en månad sedan Happy kom hem från inridningen. Vi håller på och fixar med henne varje dag och ridningen hemma har gått mycket bra. Hon är en härlig häst:) 

image

Michaela är det som rider henne, med bravur:) 

image

Även Viktor måste komma ut på sina turer för att vara nöjd:) 

 


Snart November

Nu har den mörka årstiden hittat hit, gäller att aktivera hundar och hästar innan mörkret faller vid halv fem tiden:) 

Happy Baronessa har kommit hem igen efter att i en månad varit på inridning hos Jenny Karlsson på JKs häst. Helt perfekt har det gått och vi har nu hunnit testa henne hemma i snart en vecka. Hon sköter sig perfekt 

image

image

image

 

I helgen som var 27/10, så var det åter dags för utställning. Med mig var Tess och Solde. Det var Soldes första utställning och hon tog det hela med ro. Var som hon alltid befunnit sig i ett ridhus med en massa folk och hundar omkring sig 

Labricas Isolde: 4e placering med HP i valpklass 1

"Mycket vacker i stående. Fina proportioner, vällinjerat huvud, mycket vänligt uttryck. Bra överlinje i stående. Välbalanserade vinklar, breda fina lår. Håller inte riktigt överlinjen i rörelse, skjuter upp länden en aning. Bra steglängd och påskjut. Mycket trevligt temprament och fin päls" 

Ja det går ju inte annat än att vara supernöjd. var nio stycken tikvalpar med i klassen...

Highjump´s Crystal Rock: Excellent i öppen klass tikar

"Jättefint feminint huvud med mycket bra proportioner. Underbart uttryck, utmärkt hals och överlinje som avslutas med en perfekt svans. Utmärkt skuldra, något kort överarm, utmärkta vinklar bak. Utmärkt kropp och förbröst, parallell bak och fram. Rör sig mycket bra i sidled" 

Jag kan ju inget annat än att vara supernöjd här också   Min fina fina Tess, som dessutom haft valpar för inte så länge sedan   En stor klass här oxå, på hela 27 stycken tikar i öppenklassen! 

På söndag bär det av igen:) Denna gång åker Ådi och jag till Växjö. 

Ha det gott alla!


Härlig höst

Även hösten visar sig från sin bästa sida efter den härliga sommaren, länge sedan det var så skönt väder och härliga färger ute 

Det bjuder in till många goa labbe promenader: 

bild (2)

Ester och Tess ute på favoritrundan 

Annars så håller vi på och utställningstränar en del, åker ju om en vecka till Mjölby. Premiär för Solde i utställningsringen och jag har ju mamma Tess med oxå, som med behöver en hel del träning   Såg PM och det var väldigt många labbar med.....var länge sedan jag såg så många på en utställning, en bra bit över 100...

Veckan efter åker jag och Ådi till Växjö och sen har jag anmält tre stycken till Moheda inofficiella i november. Bra träning och komma ut och lite mysigt i början på juletider 

Så blir en del utställning, kul. Ska oxå försöka få in mina elev och aspirant tjänstgöringar som jag har kvar att göra innan jag är färdig ringsekreterare. 

Jag längtar oxå tills att Milou får komma hem, bara ett par veckor kvar nu sen har hon skött färdigt sina små. 

Ha en riktigt skön höst alla 

bild (1)


September

Ja nu börjar även september gå mot sitt slut, tiden går ngt otroligt fort   Mkt roligt händer på kenneln! 

Idag firar och hurrar vi för W-kullen som idag blir 2 år   Stort Grattis till alla och här hemma kommer Ester och Ziita bli speciellt firade idag:) 

Förra veckan hade vi besök av Labricas Sabrina och matte Lena - Jätteroligt att träffa er! 

image

Som de lekte, vår Isolde och Tina   

Förra helgen hade vi oxå den årliga kennelträffen, denna gång så kom sammanlagt fem valpar från kullen Tess - Vinnie. Det var en riktigt härlig labradorträff och så jätteroligt att se de små igen:) se mer under kennelträffar. 

Vår Isolde har nu oxå börjat valpkurs i Labrador Skaraborg, mkt spännande och lärorikt:) 

I slutet av oktober åker vi på utställning igen, denna gång till Mjölby, kommer att bli Isoldes första utställning. Längtar:) 

Milou har fått valpar igen, Nere på Sångfågelns kennel. Denna gång fick hon 12 stycken varav 10 stycken lever och mår bra. Så inte konstigt att hon var så tjock gumman   Jag längtar tills hon får komma hem igen och då som vår efter att fodervärdsavtalet är uppfyllt   

Det var nog det mesta för denna gång. Ha de så gott i det härliga höstvädret! 


Slutet av augusti

Nu har snart augusti gått oxå, denna sommar har gått otroligt fort. Mycket saker har hänt, mycket bra och roliga några mindre bra. 

Förra helgen var jag och Michaela iväg till Labradormästerskapet i Arboga. Vi hade Ådi med oss som skulle tävla och Solde som var mascot:) Det blev en tidig lördagsmorgon att gå upp och åka iväg, klockan sju var vi framme på plats. Jakttävlingen var upplagd som ett workingtest med fem stycken rutor. En var markering i vatten och resten var på land. En ruta hade oxå två moment där man var tvungen att klara båda för att få poäng. Tyvärr gjorde Ådi ena momentet mycket bra men bommade det andra så inga poäng där   vår insats var egentligen helt kass, han var mest intresserad av att lukta runt överallt, men vad skoj vi hade. Så det gör inte så mkt:) 

På kvällen blev det sen gemensam middag för alla som smakade riktigt bra. Sen efter ett par glas vin ihop med vännerna i labrador skaraborg på kvällen i vår fina stuga så sov iaf jag riktigt gott:) (hundarna med:) 

På söndagen sen var det dags för utställning. Här blev vår insats genast bättre:) Trea i en stor öppenklass hanar var vi nöjda med. 

Nu i helgen som varit har jag och Michaela varit i Gustavsberg (Uddevalla) för att anordna SSRKs utställning. Vi sov i tält mellan fredag och lördag, något som Isolde tyckte var spännande och tröttsamt 

Under utställningen på lördagen så gjorde jag mitt första pass som ringsekreterar elev, mycket lärorikt. 

 

Nu blickar vi framåt mot kommande helg då det åter är dags för Labrador Skaraborgs KM i viltspår. Jag har anmält Ådi och Molly 


Sov Gott min älskade Nikki

I slutet av min semester så gick min gamla vovve bort. Hon fick en stroke på lördagskvällen och blev så dålig så det var enda utvägen att ta bort henne. Återigen satt man nu där i denna situation som är ngt av de värsta som kan hända en djurägare, men ändå ett ansvar vi måste ta. Så svårt och tungt! Saknaden är stor och många tårar rann men jag vet att:  Nu får hon springa på de evigt gröna ängarna i hundhimlen ihop med min Tjabo, på friska ben 

Älskade Nikki - min gamla vovve Du fattas oss!!

119


«september 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Tråkig start på nya året
2017 nytt år
Sensommar
Mars månad
Födelsedag och valpar
Tess o Winnies kull två år
Maj månad
Utställning moheda
Nytt år 2015
Valpleverans

Senast kommenterade
Tess o Winnies kull två år
Juli
Valpar tre veckor
Valparna snart två veckor
Maj
Valpning
Valparna 5v i morrn
13/10
Tjabo

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011