3 december

Nu närmar det sig jul. Valparna är nu lite över fyra veckor och det är full fart på dem. Valpköpare har börjat o komma och träffa de små liven, än finns det valpar som är otingade.

image

I nyårsveckan så är de leveransklara, det går så fort:) Tycker inte det var längesen jag planerade kullen:)

image

Sovstilarna är många:) Den gula är lite lättare att få med på bild än de svarta valpisarna:)

image

Michaela och Labricas Bianca Solderini

 

 

 

 


Halloween valpar

Söndagen den 1 november så födde Milou åtta stycken små härliga valpar. Tre svarta hanar, fyra svarta tikar och en ensam liten gul tjej:)

image

Milou blev lite tagen av valpningen och igår fick vi bege oss till djursjukhuset i jönköping. Jag var rädd för att valp fanns kvar i magen men röntgen visade att så var det inte, skönt! Efter kalkdropp och antibiotika så piggnade hon på sig betydligt. Valparna mår finfint och äter mest hela tiden när de inte sover:) Så härliga!


Det närmar sig...

Oj oj så stor hon är nu min lilla gumma, rör sig massor i magen oxå:)

image


Oktober snart slut

Igår hade jag avslutning på mina valp och grundkurser jag haft under hösten med Labrador Skaraborg. Vi har haft ett stort gäng labbar och en shar pei som tränats i vardagens grunder. Kanonroligt och få förmånen att träffa alla nya och gamla labbeägare och deras hundar.

Hösten går ju oxå väldigt fort när man har kurs mm och se fram emot. Nu ligger siktet på min blivande valpkull som milou ska ha. Hoppas att allt ska gå väl och att vi får ett gäng härliga friska valpar:) Hon är bra rund nu gumman och det börjar bli jobbigt att bära:

image

 

Ådi har varit mitt sällskap i höst på de flesta av tillfällena i valp/grundkurserna. Märker på han att han är ganska stolt när han kan visa valparna hur duktig han är i kontakt:) Sötnosen!

image

image

Ha en fortsatt fin höst!

 


September

 

image

oj oj, tiden bara springer iväg, var längesen jag skrev här nu. Mkt har hänt i sommar, många aktiviteter, utställningar, viltspår mm. En av höjdpunkterna var Esters cert i Borås, fattar de knappt än:) hon har fortsatt gått bra, excellent och konkurrensplaceringar. 

Nu till helgen så åker jag och Solde till Aneby. Vi hade turen att bli utvalda i labradorprojektet, så vi ska göra ett BPH bl.a. Ska bli mkt spännande. Jag har nu oxå beställt tid för röntgen på Solde, så ni andra som är kvar, nu börjar det snart bli dags för röntgen av höft o armbågar på era hundar. 

Milou är nu parad med CH Mallorns Ice Device, så valpar förhoppningsvis i början av november, håller tummarna😄

Ha det fortsatt gott i det fina höstvädret!


Utställning Borås

 

I ett regnigt väder packade vi bilen förra helgen och åkte mot kennelklubbens utställning i Borås. Jag hade anmält Isolde i juniorklass och Ester i öppenklass. Domare var M Coddington från GB. Många tikar både i juniorklass och öppenklass. Solde fick denna gång ett VG, hon är ju nu i åldern då de växer lite åt alla håll:) Sen var det Esters tur, jag tänkte att det blir väl ett VG här oxå, så var själaglad då hon fick excellent. Till konkurrensen var de sen ca 11 stycken och då går Ester och vinner klassen och får CK   In i bästa tik, domaren går noggrant och kollar alla tikar och när hon styr stegen mot mig och Ester och talar om att vi är först, så tror jag knappt mina öron. Ester gick och blev bästa tik    Min första egenuppfödda tjej, där jag är ägare både till mor och far, går nu och får vårt och kennelns första CERT. Hon avslutar sen med att bli BIM. Vilken otrolig dag!! Jag ryser nu när jag tänker tillbaka, vilken känsla och bekräftelse på att vi är på rätt väg   Nu ska vi göra vårt allra bästa mot målet att bli svensk utställningschampion:)  

image


Juni

Vi har nu haft vår inofficiella retrieverutställning inom Labrador Skaraborg. Denna gång i Axvall, nästa år arrangerar vi Club Show på samma ställe, så detta var ett test:)

Labricas Sabrina, med matte Lena var med, de kom 2:a i juniorklass med jättefin kritik. Grattis !

image

 

En ny bild på mitt lilla hjärta oxå Labricas Isolde

image

Önskar Alla En Riktigt Härlig Sommar med mycket vila och lek   För kennelns hundar, mattar o hussar hoppas jag vi ses den 16/8 på vår kennelträff!

 

 


Sommar

Oj vad tiden springer iväg, var länge sen jag gjorde en uppdatering här nu😄 

början av juni och mkt har hänt sen sist, några utställningar, jaktlek mm med varierande resultat. I skrivande stund hade jag hoppats på valpar från Tess men tyvärr gick hon tom denna gång😒 mkt trist, hade hoppats på kombinationen. Inväntar nu milous löp i sommar, så förhoppningsvis höstvalpar istället. 

Förberedelserna för labrador Skaraborgs årliga utställning håller nu på som mest, nästa helg är det dags:) 

Önskar alla en riktigt skön semester🌞 min semester kommer i augusti:) 

                      


Mars snart slut

image

Härliga sol när den tittar fram, hundarna och vi njuter. Är som att vakna ur ett ide:)

Igår var det två år sedan jag fick ta bort min Tjabo  Det är helt otroligt hur mycket jag saknar den hunden! Jag kan inte titta tillbaka på bilder mm utan att tårarna trillar. Du fattas mig!

Tess är nu parad och vi hoppas på gula valpar kring den 20/5, ska bli så spännande:)

Till helgen åker jag och kompisen Jane upp på Labradorklubbens fullmäktige, till upplands väsby i stockholm ska vi. Med mig följer två vovvar, vi ska bo på hotell. Får se vad de tycker om det:)

Ha de så gott alla och njut av solstrålarna!


Utställning

L.Medusa) oLilla Zahara (ch Eva Forsström har varit på sin första utställning. Plats var i upplands väsby, stockholms hundcentrum. Den fina kritiken löd " Bra typ, bra benstomme, välvinklad bak. Fronten kunde vara bättre, sluttande kors. Ett sött feminint huvud. Rör sig väl. Kunde ha mer underull. Välvisad!"  Stort Grattis till er!


«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Tråkig start på nya året
2017 nytt år
Sensommar
Mars månad
Födelsedag och valpar
Tess o Winnies kull två år
Maj månad
Utställning moheda
Nytt år 2015
Valpleverans

Senast kommenterade
Tess o Winnies kull två år
Juli
Valpar tre veckor
Valparna snart två veckor
Maj
Valpning
Valparna 5v i morrn
13/10
Tjabo

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011