Valparna snart två veckor

 

På lördag är valparna redan två veckor. Vi väntar för fullt nu på att de ska öppna sina ögon:

Här är ngr kort tagna med mobilen, det kommer snart bättre kort tagna med systemkameran. Tiden har inte riktigt funnits:) har ju en student i antågande nästa vecka oxå. 

image

 

image

Valpar och mamma mår fint i alla fall. Valparna frodas o växer o har dubblat födelsevikten:) 

Förutom dotterns student nästa vecka så är oxå mina studier på sofiahemmet i Stockholm färdiga och jag kan sen titulera mig ambulanssjuksköterska :) ska bli så gött när det är färdigt! 

Om några veckor så börjar valpköparna komma hit och kika på sina små, spännande:) sen nalkas semestern

Jag håller på o planerar in ännu en kennelträff, kommer snart med datum. Blir i september, så vi får med denna kullen oxå. Temat för denna gången blir apportering. 

Ha de gott/ fr ett regnigt skövde 


Valpning

Så var då dagen inne då valparna ville titta ut. En jättefin och varm pingstafton, 18/5-2013

vattnet gick på eftermiddagen och kl 15 så kom första valpen, en svart tik. Sex timmar senare så har Tess fått åtta valpar. Tyvärr var sista hanen död och trots ihärdiga upplivningsförsök så gick det inte, så sorgligt för han såg så fin ut denna gula hane. Men jag är otroligt glad över de sju pigga krabaterna som nu är i valplådan. Mkt stolt över Tess oxå som fixar allt så bra, underbara hund. 

Så resultatet blev, fyra svarta tikar, två gula tikar samt en svart hane:) så nu vet vi vad vi ska göra de närmsta åtta veckorna... Kul, fastnar redan vid valplådan:) 


Maj

Äntligen igår kom våren hit med besked:) 23 grader varmt och en sol från klar himmel, som vi har väntat:) 

GetAttachmentL

Lilla Tess som i vanliga fall älskar sol och värme och kan ligga mitt i solen och gotta sig tyckte ändå att det var ganska jobbigt igår. Hon är nu dräktig på dag 50 idag och växer och frodas. Magen är större än sist, så mycket spännande här vad vi har att vänta. 

Om en dryg vecka så vet vi:) Det ska bli så roligt med valpar igen. Valplådan står på plats och allt är förberett 

I helgen som var så var jag Ådi och Ziita på Skövde Brukshundsklubbs inofficiella utställning. Härligt väder som lämnade första solbrännan:) Ådi kom två med Hp i öppenklass hanar. Ziita fick nöja sig med en första placering utan HP, hon behöver ha tid på sig att växa klart. Att ställas i vuxenklass för henne visste jag skulle bli galet, hon ser ju ut som en valp:) Men vi behövde träninen så väl! därför var det bra, helt plötsligt tycker hon att domaren är läskig. men det gick bra och vi är mycket nöjda med dagen:) 

Nu till helgen på söndag, åker jag och Ådi till kennelklubbens utställning i Lidköping. Spännande att se hur det går nu då...

IMG_1348

Den här fina bilden bla fick jag från Lucky och hans familj i Skövde. Oj Oj den fina killen är så lik pappa Ådi! Tack för fina kort! 

«maj 2013»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Tråkig start på nya året
2017 nytt år
Sensommar
Mars månad
Födelsedag och valpar
Tess o Winnies kull två år
Maj månad
Utställning moheda
Nytt år 2015
Valpleverans

Senast kommenterade
Tess o Winnies kull två år
Juli
Valpar tre veckor
Valparna snart två veckor
Maj
Valpning
Valparna 5v i morrn
13/10
Tjabo

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011