Tråkig start på nya året

IMG_0065

Först lilla Midna som gick bort precis innan jul. Så kom den hemska dagen den 23/1, jag skulle åka med min pappa till veterinären med Molly som varit hängig under helgen. Visade sig att hon var svårt njursjuk och hon fick somna in bredvid oss     Inget är sig likt på gården nu utan dig Molly! 

I fredags meddelade min bror att även hans Kajsa, labbetik på nio år, hade fått somna in efter en livmodersinflammation. Så sorgligt 


2017 nytt år

Nu har vi kommit ett par veckor in på nya året, 2017. Ett år med nya möjligheter och hopp.

Dagarna innan jul blev ledsamma då fina Midna lämnade sin familj alldeles för tidigt efter en kort tids sjukdom. Så ledsamt och orättvist och jag känner verkligen med er 

IMG_0021

 

 


Sensommar

imageimage

Sommaren börjar gå mot sitt slut och hösten tar vid. För mig en mkt bra årstid med sin klara goa luft och vackra färger. Vi har haft en mkt bra sommar med en hel del utställningar. Både där jag ställt själv samt jobbat. Vi har fått en hane till i kenneln, Deni,  han har kommit hela vägen från Ryssland. Nu är han inregistrerad i sverige så bara han fällt färdigt så ska han få följa med ut på utställning. Ska bli så roligt:)

imageimage

Självklart har sommaren oxå handlat om mitt fina barnbarn Edvin som snart fyller 1 år

imageimage

image

Till helgen drar höstens kurser igång i Labrador Skaraborg med mig som instruktör, jag har förmånen att få med både Thyra och Daisy som deltagare. Ska bli roligt att följa er!

Ha de gott alla och hoppas att vi snart ses på ngn utställning, träning elr liknande:)


Mars månad

Redan mars månad på det nya året 2016. Detta blir första inlägget för i år, har varit lite skralt med inlägg:)

Här hos oss rullar det på i vanlig fart, dagliga promenader och bus varvas med utställning mm.

Sista kullen närmar sig sex månader. Wilda som jag har kvar här hemma har varit med på flera utställningar redan. De första med fin kritik men jag anade att de tyckte hon var för slank:) Den sista vi var på i Moheda dock så överaskade hon och vann över fyra tikar i klassen, jätteroligt. I Mjölby i februari så var Jennie och Nellie med och här fick Nellie ett excellent på sin första utställning, superkul.

image

imageimage

Så här såg det ut när vi hade besök av Wildas bror Egon med sin familj:)

I april så åker vi på en hel del utställningar i närområdet, för att träna valparna då oxå Thyra och Cathrine kommer vara med:)

Lördagen den 11 juni så planeras det för en kennelträff igen. Alla med hundar från oss är välkomna till en dag med mkt prat, träning och lite förtäring o fika:) Säg till om det är ngt särskilt ni vill träna och meddela om ni kommer innan 6/6 så jag vet hur många vi blir. VÄLKOMNA!


Födelsedag och valpar

  Idag firar vi fina Tess på hennes 7-årsdag, Highjump`s Crystal Rock

image

image

Den 19 september fick Ester sju stycken gula valpar, fyra hanar och tre tikar. Valpar och mamma mår fint och de små växer så det knakar:)

image

image

 

 

 


Tess o Winnies kull två år

image

Tänk idag är ni redan 2 år gamla:) Ett stort Grattis till Elsa, Tristan, Isolde, Nellie, Tina, Daphne och Zahara. Vilka toppenhundar det blivit av er

image


Maj månad

Oj tiden har sprungit iväg sen förra uppdateringen:) Men för den skull har vi inte legat på latsidan. Förra helgen den 3 maj så gick Labradorklubbens årliga Club Show av stapeln. Vi i Labrador Skaraborg stod i år värdar och det har varit ett flera års arbete som äntligen kom till final. Vi hade vädergudarna med oss och allt avlöpte som planerat. Många hundar, 136 stycken labbar var anmälda. Platsen var helt perfekt för detta arrangemang, axvalla folkhögskola. 

Så nu äntligen när allt lägger sig lite kan jag åter lägga lite fokus på mina egna hundar, träning och avel. Många planer håller på att ta fart i mitt huvud:) 

Några utställningar har det blivit i vår, det är främst Bianca och Ester som varit med mig. Bianca för att jag tycker det är så viktigt med valputställningarna och få den träningen. Med Ester så jagar vi ju fortfarande våra återstående cert:) 

Bianca har varit helt otrolig, en andraplacering med HP och två Bästa Valp med BIS placering utav tre möjliga utställningar. Goa hund:) 

Jag hoppas ni planerar in årets kennelträff den 27juni här hemma hos oss. Planering i full gång inför detta. Kom gärna med förslag om det är ngt särskilt ni vill göra. 


Utställning moheda

Den 8/3 var vi i moheda på ssrk utställning, brukar vara en trevlig tripp:) likaså i år. Detta var lilla Biancas första utställning, precis att hon blivit fyra månader. Sex jättefina tikvalpar i hennes klass och hon blir 2a med hp, superkul😄 

"tikvalp av utm typ. Fina proportioner. Välformat huvud under utveckling. Tillräcklig hals. Fin överlinje. Välvinklad med utmärkt bröstkorg och stomme. Rör sig väl runt om med härlig attityd. Mkt labrador"

För solde och Ester gick det oxå mkt bra, båda excellent och placering två i konkurrensen för solde:) duktiga tjejer!

Vi hade oxå mkt trevligt sällskap av Lena Eklöf och Tina, kul att ni kom!


Nytt år 2015

Nu har vi redan kommit en bit in på 2015. I början av året så flyttade alla mina valpar till sina nya familjer, allt verkar gått så bra och det är så skönt att höra. Kvar hemma finns lilla fröken gul, Bianca Solderini. Jag har anmält henne till valpklass på utställningen i Moheda i början av mars och det ska bli så spännande:)

image

Hon är allt en riktig goding. Mamma Milou hade nog däremot tänkt sig en tid utan valpar, Bianca är väl hård vid henne ibland.

I söndags så var vi på utställning igen, i Kumla. Domare var Tord Lundborg. Många hundar åkte ut så jag hade i tankarna, jösses hur ska detta gå. Men trots att jag var genomförkyld så lyckades mina små tjejer få excellent båda. Isolde excellent och trea i konkurrens, Ester excellent och oplacerad i stor öppenklass

Nästa utställning blir om två veckor i Mjölby.

Lite roligt trots sjukdom denna vecka var att Skövde Nyheter, vår lokaltidning, var här och gjorde ett reportage om mig och mina hundar med anledning att Labradoren åter blev årets populäraste ras:) se www.skovdenyheter.se

Vi kommer oxå under februari att gå labradorklubbens utbildning i anatomi och bedömning, det ska bli superkul och nyttigt att lära sig kring detta.

Under våren drar oxå Labrador Skaraborgs valp och grundkurser igång som jag är instruktör för. Jag kommer oxå hemma hålla viltspårskurs för mina valpköpare, varmt välkommen om ni vill vara med oss!


Valpleverans

 

image

Så kom då dagen då det var dags för besiktning, chip vaccination och sedan leverans. Idag 

har tre stycken valpar lämnat flocken för sina nya hem, det är med blandade känslor från oss. 

Men vet att de kommer få det så bra:)  På bilden Labricas Boo när han precis kommit hem till Camilla m familj i Munkedal.

Vi på Labricas kennel önskar er alla stort Lycka till med er lilla valp! 


«december 2023»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Tråkig start på nya året
2017 nytt år
Sensommar
Mars månad
Födelsedag och valpar
Tess o Winnies kull två år
Maj månad
Utställning moheda
Nytt år 2015
Valpleverans

Senast kommenterade
Tess o Winnies kull två år
Juli
Valpar tre veckor
Valparna snart två veckor
Maj
Valpning
Valparna 5v i morrn
13/10
Tjabo

Arkiv
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011